Tundra på utställning

Nu har det hunnit gå två veckor sedan utställningen och vi är nöjda. Ett annorlunda arrangemang mot vad jag har varit med om i Sverige. Samtidigt som det är Riksutställning och årsmöte anordnas rasutställning för Finsk spets, Norrbottenspets och Karelsk Björnhund i Rovaniemi centrum. Så det var bara att kliva ut från hotellet till utställningsplatsen. Tundra var sist ut i öppen klass, och det gick fint. Resultatet var very good. Kritiken kan jag skriva på finska och även om jag översätter den så blir det inte helt bra då språk har så många nyanser. Gör ett försök.

”mittasuhteiltaan laadukas kevytrakenteinen reipas narttu, hyvä purenta, hieman pyöreät vaaleat silmät, turhan suora etuosa joka näkyy myös liikkeessä sipsutamisena. väri voi olla puhtaampi, erinomainen turkinlaatu, hyvä hänta ja takaosa innokaat liikkeet, mittaa liikkeessä saisi olla enemmän”

Domare: Juha Kares

vilket blir ungefär så här på svenska:

Proportionellt kvalitativ lättbyggd, pigg tik med bra bett. Något runda, ljusa ögon, onödigt rak front vilket syns i rörelserna, trippar fram. Färgen kunde vara renare, utmärkt päls, bra svans och bra ivriga steg baktill men avståndet i steget kunde vara längre”

Tyvärr ingen utställningsbild på Tundra men däremot min favorithane, Cosmo en juniorhane som även fick ett cert.

iphone 1764