Skadis Björg

Lava, SE22480/2016 har stannat hemma efter kombinationen Tundra och Justus.

Lava har gått en valpkurs samt nosework. Trots att vi har flera hundar och haft många hundar genom åren så tror vi på träning i annan miljö. Aldrig fel att gå kurs.

Lava är hälsoundersökt med öga UA, patella UA samt fulltandad med saxbett. Lava är en lugn och cool hund som älskar sin familj. Lava är mor till vår D-kull och E-kull som vi är mycket nöjda med hittills och efter utvärdering har vi beslutat att ta en sista kull 2023.

Lava har gått några jaktprov . Resultat finns här.

lava

bjorgtretton

 
Utställningsresultat

Piteå Nationell 2023-05-27 Domare: Anna-Lena Angeria

43 cm

B/J KL: VG

”7 år gammal, korrekta proportioner, välkroppad, välformat huvud, mycket rastypiskt uttryck, välburna öron med utm pigment, utm tassar, utmärkt förbröst och bröstkorg, välmusklad länd och lår, rör sig stabilt runt om men vill tyvärr inte visa sin svans därav priset. Synd på en utmärkt helhet. Utmärkt päls, färg och teckning. Blyg.”

 

Piteå Internationella 2018-07-14 Domare: Kari Graanås Hansen
ÖKL: G
”Vackert huvud och uttryck, bra proportioner, bra vinklar, mycket bra rörelser. Välutvecklad kropp i något för högt hull, tyvärr osäker och svår att hantera för dagen, därav priset.”

Dock har vi varit dåliga med att gå på utställning och vet att exteriört är Lava bättre än good, och som synes hade det kunnat räcka till mer om Lava ringlat svansen på utställning nr 2.