Nationell utställning SKK Piteå 19.5.2012

Då har vi varit på utställningstur igen. Idag ställde både Freja och Tundra upp, Freja i öppen klass och Tundra i valpklass. Dagen verkade bli lovande med sol, men det blåste! Det blåste inte lite heller. De senaste dagarnas regnande hade gjort så utställningsringarna var flyttade till grusplan istället för gräs. Hur blev det då? Ja, lite trångt och sand överallt, helst på mina skor då Freja vill sitta på mina fötter eller helst i knät.

Däremot är beslutet fattat; en utställningsbur till hundarna ska införskaffas. Inte för att utställning blir av så ofta men bra att ha:) Lite skoj att göra något annat, träffa andra hundintresserade och prata lite….

Hur det gick? Ja, faktiskt ganska bra. Freja är av en ras där utvecklingen av benstomme kan pågå i flera år, så från förra årets resultat good, fick hon very good. Freja är två år och fyra månader nu så då får det vara bra för i år. Kanske vi provar om ett år igen.

Dagens kritik: Feminint huvud, något  tunn och lång i nospartiet. Välburna öron, bra ögon. Bra hals och skuldra, och förbröst fast något stel i överarmen. Något elegant i kroppskonstruktionen. Och kunde ha något kraftigare benstomme. Rör sig bra från sidan, fram, något kort bak. Stark rygg.

Resultat: Very good, Domare: Yvonne Brink

Tyvärr ingen utställningsbild av Freja, men hon skötte sig väl. Cert till Frejas syster Asla:), grattis!

Tundra, är för oss en ovanlig Norrbottenspets! De kan vara hur busiga som helst, men inte Tundra, hon är en mycket försiktig dam och som just nu inte vill ha kontakt med okända. Trots att hon strejkade lite i ringen och domaren fick lirka lite med henne är jag nöjd. Nu ska sommaren ägnas till social träning och hantering, så avvaktar vi lite med nästa utställning.

Tundras domare var Leila Kärkes, som också hanterade den skraja Tundra mycket fint:). Viktigt, så vi kan träna vidare med positiv förstärkning. Kritik: lovely little puppy who needs more training, good shape of head, nice topline and tailset, moves very well, front could be better angulated, good rear, lots of tickings, good markings, needs time.

Resultat: Valpklass1, inget HP, Domare: Leila Kärkes