God Jul & Gott Nytt År!

God Jul önskar vi er alla!

Av tradition brukar vi summera året så här i juletider. Hälsoresultat i år är Skadis Disa av Stockmosse röntgad med HD A/B, Disa har gjort ett toppen BPH och ett godkänt Doftprov eucalyptus. Skadis Droppe av Stockmosse aka Nessa HD B/C samt Delling aka Larry HD B. Utställningsresultat i år är Skadis Delling av Stockmossen CK, reserv-cert i Vännas, VG i Piteå SGVK utställning. Skadis Artiga-Atla aka Loppan Exc i Ånnaboda på rasspecial, Exc till både Skadis Disa och Droppe av Stockmosse i Ånnaboda samt Skadis Adlige-Asgrim aka Hugo Exc med CK i championklass, Skadis Beundrade Billing Carlsson aka Billing Exc, CK med placering 4 i ÖKK.
Vi har haft två valpkullar med sju fantastiska Norrbottenspetsvalpar; Caga, Col, Cverre, Cifka, Dyra, Daga och Djärv. Skadis Björg aka Lava har gått fem jaktprov varav tre gick till tredje pris med 64 poäng som högst. Under hösten köpte vi ett framtidshopp Funnyfail’s Fröken Fräken Billing aka Juli som bor hos fodervärd. Juli är barnbarn till Freja och hennes pappa är Billing.

Vi har beslutat att Droppe kallad Nessa inte går i avel pga hd resultatet. Sorgligast i år är att bästa Skadis Ctorm av Skogssork aka Rudy är en änglahund nu, till allas stora sorg.

Närmaste åren har vi inte så mycket valpplaner och det blir i sådan fall Skadis Björg, Lava som är aktuell för det. Om Juli ska ha valpar vet vi först om ett år och då blir det av kanske 2021/2022. Med det önskar vi ”Allt gott till våra valpköpare och vänner! ”