Om oss

På Skadi.se läser du om vårt liv med hundar,  dansk-svensk gårdshund och norrbottenspets. Vi har idag en liten uppfödning av  våra raser i hemmiljö. Vi bor i Luleå.

Bakom tangenterna finns Åsa, alltid med hund. Uppvuxen med jakthundar; Stövare, Beagle, Tax tills jag köpte min första egna hund, en Cavalier King Charles Spaniel. Snart flyttade även familjens första Norrbottenspets in. På den tiden gick jag Svenska Brukshundsklubbens instruktörsutbildning, inte med tävlingsintresse utan med ett stort hundintresse. 2013 har jag genomgått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning.

Jakt är min mans fritidsintresse och därför föll valet på Norrbottenspets, som är en utmärkt familjehund och pigg fågelhund.

Vår uppfödning bedrivs enligt Svenska Kennelklubbens regelverk och rasklubbarnas rekommendationer.

Kennelnamnet Skadis har vi valt från den fornnordiska mytologin. Skadi, Skade eller Skatði är olika varianter på samma figur och den senaste är skriven som det skrevs på fornisländska. Enligt nordisk mytologi var Skadi en jättinna och enligt sägen jaktens och vinterns gudinna. Eftersom vi har jakthundar och bor i en snörik del av landet, finns det en naturlig koppling till namnet. Både Dansk/Svensk Gårdshund och Norrbottenspets är svenska nationalraser.

PS! Övriga svenska nationalraser är Drever, Gotlandstövare, Hamiltonstövare, Hälleforshund, Jämthund, Schillerstövare, Smålandsstövare, Svensk lapphund, Svensk vit älghund och Västgötaspets.

Vi är medlemmar i:

skk_logo
rdgsssf

logosf

 

 

 

SKK Uppfödarutbildning

diplomps

 

 

 

info(at)skadi.se

image image